نمایش متن مبتنی بر وب

در رابطه با یکی از مسائل مبتلابه مهم یعنی اگر زن قبل از انجام طواف رکن، حایض شود چهار حالت وجود دارد.

حالت اول: قطع خون حیض به مدت یک روز به واسطه استفاده از دارو و سپس انجام غسل و طواف و بعد از طواف دوباره خون جاری شود.

حالت دوم: قطع شدن خون به مدت یک روز بدون استفاده از دارو و پس از آن انجام غسل و طواف، سپس بازگشت به حالت اول(حیض).

حالت سوم: طواف کردن قبل از قطع شدن خون و قبل ازغسل کردن.

حالت چهارم: بازگشت از سفر حج بدون انجام طواف.

برای حل این مشکل و پاسخ به این مسئله باید از یکی از مذاهب اسلامی تقلید کرد.

بر طبق مذهب امام شافعی طواف در حالت اول و دوم صحیح است زیرا در مذهب شافعی نقاء( زمانی که در حین قائدگی و حیض خون جاری نمیشود) به منزله پاکیزگی است. جمعی از علمای بزرگ نیز از این قول امام شافعی تبعیت کردهاند در مذهب مالکی نیز چون نقاء در زمان تقطع بمنزله پاکیزگی است طواف آنها صحیح است و در مذهب حنفی  نیز چون ندانشتن حدث و نجس برای طواف شرط نیست این طواف صحیح است با اینکه عمل حرامی انجام گرفته است.

برای حالت سوم، طواف آنها در مذهب حنفی و در یکی از روایات مذهب حنبلی صحیح است اما در این شرایط ذبح یک شتر بر شخص لازم است و با وارد شدنش به مسجدالحرام مرتکب گناه شده است.

پس ما به زن حائض میگوییم اگر در حال حیض هستید حلال نیست وارد  مسجد شوید اما اگر وارد شدید و طواف انجام دادید این طواف درست است و جای طواف فرض را میگیرد.

در حالت چهارم اگر بدون انجام طواف به وطن خود برگشتند در این باره علمای مصری از امام ابوحنیفه نقل کردهاند؛ کسی که طواف القدوم و سعی بین صفا و مروه را انجام داده  اما به دلیل ناآگاهی یا فراموشی طواف الافاضه را انجام نداده در این حالت طواف القدوم انجام شده جای طواف الافاضه ترک شده را میگیرد اما ذبح یک شتر بر آن شخص لازم میشود.



آخرین تغییر: پنجشنبه، 18 اكتبر 2018، 6:15