نمایش متن مبتنی بر وب

{خذوا زینتکم عند کل مسجد}

مساجد خانه ی خدا است که برای برگذاری نماز ، تلاوت قرآن ، ذکر الله ،بنا گرذیده اند لذا هر نوع کاری که بنحوی موجب بی حرمتی مساجد بشمار رود اکیدا ممنوع میباشد.

   در شرع مقدس اسلام برای تعظیم و احترام مساجد احکام و حدود ویژه ای تعین گردیده که اهم آن از قرار زیر میباشد:

1- مساجد تمیز نگاهداری شود اشیاء بد بو همراه برده نشود بلکه باعطر و خوش بو داخل مسجد باید رفت.

2- در مساجد فقط عبادت و طاعت انجام گیرد، از کسی غیبت ، عیب جویی یا ثنا و تعریف بیجا نباید باشد.

3- هنگام  قصد مسجد بدن ولباس باید پاک باشد . کسی که به نیت نماز وضوء گرفته و به مسجد میرود هر قدمی بر میدارد یک ثواب در نامه ی اعمالش نوشته شده و یک گناه از گناهانش آمرزیده می شود.

4- نماز های فرض در صورت امکان در مساجد ادا شود.

5- هنگام دخول مسجد خشوع را در نظر گرفته و در مواقع ضرورت آهسته سخن بگوید. بیشتر وقت را با ذکر،دعا ، اداء نوافل و تلاوت قرآن مجید بگذراند.

6- در مسجد هر جای که گیر آمد انرا غنیمت شمرده و بنشیند ، هرگز کسی را از جایش بلند نکند که این کار گناه میباشد.

7- در مسجد که خانه ی خداست مساوات حتما باید بر قرار باشد و هیچ فردی بر دیگری برتری نجوید آری هر کس جلو تر وارد مسجد گردید حق دارد جلو تر بنشیند و اشخاص بزرگ تر نباید دیگران را از جایشان بلند کرده سر جای آنان بنشینند که این کار خلاف سنت است.

8- در مسجدنباید به کسی حرف زشتی گفته شود و نه بر کسی ظلم روا داشته شود هرگز نباید سخنی بر زبان آورده شود که دیگری از آن اذیت گردد،که این خلاف سنت است.

9- امامت مسجد باید بر مبنای تقوا استقرار یابد. کسی را به امام بر میگزینند که از حیث علمی در سطح بالا تر و از نظر اخلاقی واراسته تر باشد.

10- خرید وفروش در مسجد صحیح نیست ونیز سوال و اعلام گمشده نباید در مسجد صورت گیرد.

11- چون اذان به گوش رسد به سوی مسجد حرکت باید کرد وچون داخل مسجد شود اول پای راست را داخل باید گذاشت و درون این دعا را باید بخواند{اللهم افتح لی ابواب رحمتک} ای بار خدایا در وازه های رحمتت را برایم بگشا ، وبا نیت اعتکاف وارد مسجد شود.

12- قبل از اینکه در مسجد بنشیند دو رکعت تحیه المسجد را ادا کند و اگر وقت تنگ باشد فقط فرض را آغاز نماید و اگر جماعت آماده است در جماعت شرکت کند.

13- در مسجد سرو صدا و شلوغ کاری اکیدا ممنوع میباشد و هرگز در مسجد آب دهان و بینی نیندازد و باید توجه داشت که در مسجد اصلا چیز کثیف و نجسی را نیاندازد.

14- در مسجد همیشه باید با وضوء باشد، خوردن، نوشیدن در مسجد اشکال ندارد. هیچکس حق ندارد اموال مسجد را به  مصرف شخصی خود برساند.

15- وچون خواست از مسجد خارج شود پای چپ را خارج بگذاردو با این ترتیب که پای چپ را بالای کفش بگذارد واول پای راست را در کفش داخل گرداند واین دعا را بخداند. {اللهم انی اسئلک من فضلک}بار خدایا از تو فضل ترا میجویم.

طهارت و نجاست در مسجدالحرام و مسجدالنبی

لزوم طهارت مسجد الحرام و مسجد النبی (ص) با سایر مساجد و حرمت تنجیس آن با سایر مساجد فرقی ندارد ولی از آنجا که تطهیر مسجدین بویژه مسجدالحرام به شیوه خاص صورت میپذیرد، برخی از زائران نسبت به طهارت آن مکانهای مقدس دچار تردید میشوند که جای این تردید نیست چرا که شرعا جایی که یقین به نجس شدن آن نباشد پاک است وپرهیز از آن واجب نیست، افزون بر آنکه به شهادت برخی از اهل اطلاع شیوه تطهیر نیز صحیح میباشد و مشکلی ندارد.


آخرین تغییر: پنجشنبه، 18 اكتبر 2018، 6:12